O NAMA

Udruženje kompanija za upravljanje imovinom i naplatu potraživanja osnovano je s ciljem promicanja etičnosti i transparentnosti u industriji naplate potraživanja. Naši članovi su ugledne kompanije koje se bave ovim sektorom, uključujući EOS MATRIX d.o.o. za poslovne usluge Sarajevo, B2Kapital d.o.o. Sarajevo, “McGrath & Arthur” d.o.o. Sarajevo i ODM Collections d.o.o. Sarajevo. Sve kompanije članice pridržavaju se visokih standarda etičkog poslovanja.

ODM Collections d.o.o.

ODM Collections d.o.o. je visoko specijalizovana kompanija za upravljanje potraživanjima. Pruža sve modele servisa naplate i otkupa svih vrsta potraživanja.

Personalizovanim i profesionalnim pristupom, primjenjujući najnovije tehnologije i inovativna poslovna rješenja, po principu „Turnkey Servicer“ (sve na jednom mjestu), osiguravamo našim klijentima efikasnu naplatu bez reputacionog i finansijskog rizika, pritom sagledavajući sve potrebe klijenata, aspekte saradnje i transakcija koje su predmet naplate.

Kompanija posluje od 2013. godine i za veoma kratko vrijeme smo stekli povjerenje brojnih renomiranih klijenata iz različitih oblasti i grana industrije, kojima smo pouzdan partner u upravljanju potraživanjima.

Ispunjavamo visoke standarde poslovanja kontinuiranim unapređivanjem procedura i ulaganjem u edukaciju naših zaposlenih.

B2Kapital d.o.o.

Društvo B2Kapital d.o.o. je osnovano u novembru 2016.godine, te je u periodu do danas postalo jedan od lidera u pružanju finansijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima, uvodeći na tržište inovativni norveški model poslovanja.

Kao i matično društvo B2Holding ASA sa sjedištem u Oslu, u Norveškoj, naročito smo usmjereni na poboljšanje likvidnosti svojih klijenata otkupom dospjelih potraživanja, u čemu primjenjujemo međunarodnu stručnost i najbolje svjetske prakse Grupacije, kao i iskustvo te profesionalnost naših zaposlenika.

Prilagođavamo se tržišnim uslovima i zahtjevima klijenata, uvijek tražeći nove, inovativne alate i ideje, kako bismo unaprijedili svoje aktivnosti, te učinkovito i profesionalno upravljali potraživanjima.

McGrath & Arthur d.o.o.

Društvo je osnovano 2011. godine, a područje naših poslovnih aktivnosti je upravljanje i naplata potraživanja.

Ne samo da je došlo do promjene u opštoj svijesti o finansijskom i socijalnom uticaju zaduženja, već vidimo i podržavamo promjene u oblasti etike naplate, što također nadilazi razvoj relevantnog zakonodavstva.

Kako bi se učinkovitije uključili i doprinijeli svojim iskustvom da utičemo na ove procese, naš osnivač McGrath & Arthur s.r.o. je postao član ASINS-a, Udruženja slovačkih agencija za naplatu i HUAN – Hrvatske udruge agencija za naplatu potraživanja koji su također član FENCA, Federacije evropskih nacionalnih agencija za naplatu. Cilj ASINS-a je, između ostalog, da osigura usklađenost svojih članova sa zakonskim propisima i etičkim principima u oblasti naplate potraživanja.

Naš osnivač McGrath & Arthur s.r.o. – posjeduje certifikat kvalitete ISO 9001, potvrđujući standard sistema upravljanja kvalitetom prema Međunarodnoj organizaciji za standardizaciju, a također je zvanično registrovan kao „Partner javnog sektora“.

EOS MATRIX d.o.o.

EOS MATRIX d.o.o. Sarajevo je specijalizirana kompanija za naplatu potraživanja i kao  jedan od lidera, na domaćem tržištu, djeluje od 2011.godine.

Pored naše osnovne djelatnosti naplate potraživanja u ime i za račun klijenta, otkupa potraživanja kao i međunarodne naplate potraživanja našem djelovanju smo dodali još jedan značajan aspekt poslovanja.

Početak 2021.godine je donio veoma važnu i novu ulogu u djelovanju kompanije, u oblasti naplate osiguranih potraživanja.

Naš tim čine mladi stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u naplati osiguranih potraživanja.

Članovi UO

Upravni odbor naše organizacije čini istaknuta grupa stručnjaka i lidera iz različitih sektora poslovanja. Zajedno, članovi Upravnog odbora donose raznolike perspektive, iskustva i stručnosti, čime doprinose uspješnosti naše organizacije u dinamičnom poslovnom okruženju.

Petar Mrkonjić, direktor EOS MATRIX d.o.o. za poslovne usluge Sarajevo i Predsjednik Udruženja

Petar Mrkonjić je rođen 1989 godine u Zenici. Proveo je većinu svog privatnog i poslovnog života u Sarajevu.

Zaposlen je u kompaniji EOS MATRIX od 2013, i odlukom Uprave 2018 godine preuzeo je poziciju izvršnog direktora EOS MATRIX LTD. Sarajevo. G. Mrkonjić je Bakalaureat Prava stekao na Pravnom Fakultetu u Sarajevo, 2012. Položio je pravosudni ispit 2015 i stekao zvanje Magistar na Pravnom Fakultetu u Sarajevu 2016. Petar Mrkonjić je bivši sportista i trener plivanja, i on kaže da su izazovi najveći davaoci adrenalina i motivacije za uspjeh.

EOS MATRIX Bosna i Hercegovina je doživjela veliki uspjeh u fiskalnoj godini 2022/2023, najveći od njenog nastanka 2011. i g. Mrkonjić naglašava da ovi dobri rezultati ne bi bili mogući bez dobro koordinirane i jake ekipe.

Edin Bunjo, direktor McGrath&Arthur d.o.o. i član Upravnog odbora

Edin ima više od 10 godina iskustva u finansijskom sektoru.  Dosadašnje iskustvo menadžersko iskustvo u renomiranim Bankama mu daje posebne vještine shvatanja kritičnih izazova i pojednostavljanja istih.

On ima veliko iskustvo u odnosima sa klijentima, te isto tako vrši konsalting prema MCGA klijentima u procesu upravljanja potraživanjima, te je istovremeno odgovoran za razvoj poslovanja u BiH.

Odgovoran je za sve organizacijske, prodajne, marketinške i analitičke aktivnosti te vrši redovno savjetovanje postojećih i potencijalnih klijenata.

Mirela Ibrahimović Ćato, direktor ODM Collections d.o.o. i član Upravnog odbora

Mirela je suosnivač i direktor ODM Collections BiH.

Od osnivanja, uz pomoć ODM Collections grupacije, uspješno vodi kompaniju kroz niz projekata koji su kompaniju pozicionirali među lidere u svojoj oblasti.

Posjeduje veliko iskustvo u vođenju internacionalnih kompanija iz oblasti finansija, risk-menadžmenta, razdvoja proizvoda i poslovnih mreža.

Lejla Jahić, Izvršni direktor B2Kapital d.o.o. i član Upravnog odbora

Rođena 1988.godine u Sarajevu. Završila dodiplomski i postdiplomski studij na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Više od 10 godina radi u finansijskom sektoru, od banaka do društava za naplatu potraživanja.

U B2Kapital d.o.o. zaposlena od 2019.godine, kao Compliance officer i Asset manager, a na funkciju Izvršnog direktora B2Kapital d.o.o. imenovana 01.07.2023.godine. Aktivno govori engleski jezik.